İçindekiler
- 1 Bursa Tapu İptal Davası Avukatı
- 1.1 Tapu Davasına Hangi Avukat Bakar?
- 1.2 Tapu İptal Davası Kaç TL?
- 1.3 Tapu İptal Davası Kime Karşı Açılır?
- 1.4 Tapu İptali Davasında Mahkeme Masraflarını Kim Öder?
- 1.5 Tapu İptal Davası Açma Süresi Ne Kadar?
- 1.6 Hangi Durumlarda Tapu İptal Davası Açılamaz?
- 1.7 Hangi Durumlarda Tapu İptal ve Tescil Davası Açılamaz
- 1.8 Taşınmaz Mal Davasında Avukat Yüzde Kaç Alır?
- 1.9 Bursa Tapu İptal Davası Avukatı
Bursa Tapu İptal Davası Avukatı
Bursa Tapu İptal Davası Avukatı tapu davalarına bakan bir avukat türüdür. Aslında her avukat tapu iptal davasına bakar. Fakat işinin ehli bir tapu iptal davası avukatı oluşabilecek her problemin önüne geçerek istenilen hedefe ulaşmayı sağlar.
Bu avukat tapu iptali konusunda her türlü ilgili tercihlere ulaşarak davanın kişinin lehine olmasını sağlar.
Tapu Davasına Hangi Avukat Bakar?
Tapu davasına hangi avukat bakar yada tapu davalarını nasıl daha hızlı ilerletebilirim düşünen kişilere buradan ilgili yanıt, tapu avukatlarına danışarak işlemleri daha hızlı şekilde gerçekleştirilebilir olduğunu söylemek mümkündür.
Hukuk sisteminde tapu işlerine bakan ilgili avukatlar genelde gayrimenkul avukat olarak isimlendirilir. Bu avukatı ararken gayrimenkul avukatı diye arama daha doğru olur.
Tapu İptal Davası Kaç TL?
Tapu iptal davası kaç TL diye en bir soru aklınıza gelebilir. Bu tür davalarda genellikle davanın değerine göre ücret belirlenmektedir. Avukatın alabileceği en düşük miktar bağlı bulunduğu Baronun Tarifesinde yer almaktadır. Genellikle dava değerinin %16’i gibi bir meblağı avukatlar almaktadır.
Tapu da bağlarında elbet bir ücret verilir. Ücret miktarı avukattan avukata değişiklik gösterir. Ayrıca arsanın net bedeli ya da davanın durumu ile ilgili avukatın kendi fiyatını belirleme hakkı vardır. Devlet kararı ile avukata bu hak verilmiştir.
Tapu İptal Davası Kime Karşı Açılır?
Tapu iptal davası kime karşı açılır diye merak eden kişilere bilinmesi gereken ilgili yanıt aşağıda detaylı şekilde verilmiştir.
Taşınmaz mülkiyeti ilgili bütün davalar tapu kaydından mülkiyet kimin ise onun üzerine açılır. Kaydı gözükmeyen kişiler doğal olarak davaya ilişkin söz sahibi olamaz. Yani dava onların üzerine açılamaz.
Davanın açılması için sadece tapu kaydı kimin üzerinde ise ona açılır. Başka kişilere dava açmaya gerek yoktur. Eğer tapu kaydında gözüken kişi ölmüş ise dava için ilgili mirasçılarına yönlendirme yapılır. Dava mirasçılarına karşı açılır.
Tapu İptali Davasında Mahkeme Masraflarını Kim Öder?
Tapu iptali davasında mahkeme masraflarını kim öder ise mahkeme onun üzerinden açılır. Yani tapu iptali davasında oluşan bütün masraflar mahkemeyi açan kişi tarafından karşılanmak zorundadır. Buna avukatlık ücreti de dahildir. Sadece dava masrafları değil bilirkişi masrafları dosya masrafları posta masrafları keşif masrafı gibi pek çok masraf da davacı tarafından karşılanır.
Tapu iptal davası çok uzun bir dava olduğu için mutlaka bir avukata başvurmak gerekir. Bu tür masrafların en aza inmesi için avukat şarttır.
Tapu İptal Davası Açma Süresi Ne Kadar?
Tapu iptal davası açma süresi ne kadar diye soran kişilere ilgili ya da şu şekilde verilirse daha uygun olur. Kadastro kaynaklı tapu iptal ya da tescil davaları en fazla 10 yıl içinde açılması gerekir. Aksi halde işlem ve işlemler probleme yol açabilir. Kadastro çalışmaları sonunda oluşan tapu hakkında bir dava açılması gerekiyorsa kaydın oluştuğu andan itibaren en fazla 10 yıl içinde açılması gerekir.
Hangi Durumlarda Tapu İptal Davası Açılamaz?
Hangi durumlarda tapu iptal davası açılamaz ya da bu iptal davasında nelere dikkat edilmesi gerekir diye düşünen kişiler, ilgili tapu iptal davası avukatı ile bir görüşme yapılması gerekir. Dava hakkında yapılması gereken ya da yapılmaması gereken bütün şeyler en ince şekilde avukatın kaleminden yazılır.
Bu tür davalarda tapu iptal davası avukatı şarttır.
Hangi Durumlarda Tapu İptal ve Tescil Davası Açılamaz
Hangi durumlarda topu iptal ve tescil davası açılamaz diye düşünen kişilere ilgili yanıt aşağıda verilmiştir. Tescil işlemi yapıldıktan sonra en az 10 sene boyunca kişi elindeki taşınmaz tapusunu başka birine devretmeyen kişi aleyhinde dava açılamaz. Aynı zamanda tescil işleminde herhangi bir usulsüzlük tespit edilirse de iptal davası açılamaz.
Bir dava açarken bu hususlara dikkat etmek oldukça önemlidir.
Taşınmaz Mal Davasında Avukat Yüzde Kaç Alır?
Taşınmaz Mal davasında avukat yüzde kaç alır diye merak eden kişilere yanıt şu şekilde verilebilir. Mal davaları karmaşık ve zorlayıcı davalardır. Ondan dolayı mutlaka bir avukat tutulması şarttır. Birlikte mal paylaşım davalarında Avukat %16 ya da 25 arasında avukatlık ücretini alır.
Malın paylaşım durumunda kişiye düşen miktarın %16’i ya da 25’i arasında bir değer de malın bir kısmını alır. Bu kanunen uygun bir durumdur. Her avukat girdiği davadaki malın değerinden belli bir miktar avukatlık ücretine hak kazanabilir.
Bursa Tapu İptal Davası Avukatı
Açacağınız davada hak kaybına uğramamak ve alacağınızı tam ve doğru şekilde tahsil etmek için Bursa Tapu İptal Davası Avukatı ile iletişime geçin.
Av. Erdem ÖZKAN Hukuk ve Danışmanlık ofisi Bursa ve Osmangazi, Nilüfer, Büyükorhan, Yıldırım, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Orhaneli Orhangazi, Yenişehir ilçelerinde hizmet vermektedir.